O nama

Poslovni sustav Energia naturalis jedan je od vodećih investitora u regiji, te jedna od najbrže rastućih kompanija u Hrvatskoj koja teži biti generator znanja, inovativnosti i razvoja u regiji.

Širok spektar poslovanja
Energia naturalis (ENNA) vrši upravljačku ulogu u dvadesetak društava unutar grupe. Karakterizira ju široki spektar poslovanja – od distribucije i opskrbe plinom, obnovljivih izvora energije, trgovine naftnim derivatima; od informacijskih i komunikacijskih tehnologija preko investicijskih projekata do transporta.
PPD Grupa
Jezgru ENNA-e čini PPD Grupa koja se bavi uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom prirodnoga plina. Kupci PPD-a su najveći poslovni i industrijski potrošači i najveći opskrbljivači na distribucijskim područjima. Prirodni plin PPD uvozi na oba hrvatska interkonektora (Rogatec i Drávaszerdahely) i vlasnik je svoje distribucijske mreže na području istočne Hrvatske.
Regionalno tržište
ENNA grupa ima sjedište u Švicarskoj, Hrvatskoj i tvrtke u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji iz kojih posluje diljem Europe. Karakterizira ju suradnja sa snažnim međunarodnim partnerima, osigurani skladišni kapaciteti u Hrvatskoj i inozemstvu te poznavanje tržišta, što hrvatskom i regionalnom tržištu donosi sigurnost i pouzdanost u svim segmentima poslovanja. Željeznički cargo prijevoznik, posjeduje najsuvremenije lokomotive na europskim prugama kojima jamči kvalitetu i pouzdanost usluge. Tvrtka uspješno širi svoje poslovanje u Hrvatskoj i regiji.
Transport
Tvrtka PPD Transport, prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik, posjeduje najsuvremenije lokomotive na europskim prugama kojima jamči kvalitetu i pouzdanost usluge. Tvrtka uspješno širi svoje poslovanje u Hrvatskoj i regiji.
Snažan investitor
Poslovni sustav Energia naturalis je i jedan od vodećih investitora u regiji, te jedna od najbrže rastućih kompanija u Hrvatskoj koja teži biti generator znanja, inovativnosti i razvoja u regiji. Svojim zaposlenicima pružamo mogućnost stalnog unaprjeđivanja znanja kroz program ENNA Go!, jedinstvene platforme za razvoj unutar ENNA grupe.
Luka Ploče
Grupa je vlasnik i 25% dionica Luke Ploče, jedne od najznačajnijih strateških luka dubokog gaza u srednjem Jadranu. ENNA je u Luci Ploče dovršila prvu fazu izgradnje terminala za naftne derivate, koji u daljnje faze razvoja ulazi kao ATT - Adriatic tank terminal.

Razvoj

2001

Osnovan PPD

2006

Dovršena izgradnja distributivne mreže PPD-a

2008

Zakonski liberalizirano tržište prirodnoga plina

2010

Hrvatska kompanija ENNA postaje vlasnik PPD-a

2012

Započinjemo uvoz prirodnoga plina i time otvaramo tržište u RH

2013

Osnovana ENNA Slovenija

2014

Osnovan PPD Mađarska Osnovan PPD ESCO Iskorak u logistiku kupnjom udjela u Luci Ploče i Adriatic Transporta

2015

Osnovani PPD Beograd i PPD BiH

2016

Kupovina Siemens Vectron lokomotiva, najmodernijih lokomotiva u Europi Osnovana zaklada Novo sutra

Temeljni principi

S klijentima ENNA grupe, bilo da se radi o velikim kupcima ili malim korisnicima, težimo izgradnji dugoročnih stabilnih i partnerskih odnosa.
Putem naše interne akademije za profesionalni razvoj i izvrsnost, ENNA Go!, konstantno usavršavamo znanja i vještine svojih zaposlenika i timova.
Svakom poslu pristupamo s najvećom predanošću, prilagođavamo se potrebama i mogućnostima klijenata koliko god zahtjevni zadaci bili.
U svome radu primjenjujemo najviša sigurnosna pravila kako bismo poslovali s najvećom odgovornošću prema našim klijentima, zaposlenicima i okolišu.
U svome radu primjenjujemo samo najmodernija tehnološka rješenja kako bismo mogli pružiti najbolju uslugu i prilagoditi se željama korisnika.

Vodeći ljudi grupe

Pavao Vujnovac

vlasnik i predsjednik uprave Energia naturalis Grupe

Damir Spudić

član uprave ENNA-e i izvršni direktor zadužen za financije

Sabina Škrtić

članica uprave ENNA-e zadužena za korporativne poslove i poslovni razvoj

Antonija Glavaš

članica uprave PPD-a i izvršna direktorica zadužena za uvoz, trgovinu i opskrbu

Marko Horvacki Zivalov

član uprave PPD-a i izvršni direktor zadužen za distribuciju plina

Gordana Jukić

članica uprave PPD Opskrbe poslovnih korisnika i PPD Opskrbe kućanstava te izvršna direktorica zadužena za opskrbu poslovnih korisnika i opskrbu kućanstava

Hrvoje Livaja

izvršni direktor zadužen za logistiku u ENNA-i

Ivana Ivančić

članica uprave PPD-a i izvršna direktorica zadužena za uvoz, trgovinu i opskrbu

Tihomir Šibalić

član uprave PPD informacijskih sustava i izvršni direktor tvrtke PPD informacijski sustavi

Osobna iskaznica

Uprava: Pavao Vujnovac,Damir Spudić, Sabina Škrtić

Adresa: Gospodarska zona 13, 32000 Vukovar, Hrvatska

OIB: 65900776536
Matični broj: 2617277
MBS: 030107258
Nadležni sud: Trgovački sud u Osijeku
Temeljni kapital: 44.509.000,00 kn