Press

povratak

PPD ESCO obnavlja skup zgrada Opće bolnice Varaždin

Varaždin, 14. lipnja 2016.  - Danas je u Varaždinu potpisan ugovor o energetskoj obnovi skupa zgrada Opće bolnice Varaždin. Energetsku obnovu izvodi tvrtka PPD ESCO, članica grupe Energia naturalis. PPD ESCO odabran je temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave, prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, po javnom pozivu objavljenom 30.12.2015.
 
Ugovor su u prisutnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića potpisali v.d. ravnateljica Opće bolnice Sanja Zember, član Uprave PPD ESCO-a Damir Spudić te direktor Agencije za upravljanje nekretninama Goran Bradić.
 
„Na svim objektima koji ulaze u obnovu zamijenit će se stolarija i izraditi nova fasada. Zamijenit će se krovište na neurologiji, promijeniti kotlovnica u zgradama Kirurgije i Interne, a ugraditi će se dizalice topline, izolirat će se tavana i zamijeniti sva rasvjetna tijela s LED rasvjetnim tijelima. Nakon što se izvedu radovi, godišnje će se uštedjeti tri, četiri milijuna kuna odnosno 8.650.000,00 kilovatsata energije“ – pojasnio je Spudić za medije.
U energetsku obnovu PPD ESCO uložit će 67 mil kn, a povrat uloženih sredstva ostvarit će se kroz postignute energetske uštede. Naime, energetska obnova bolnice izvest će se prema ESCO modelu koji zahtjeva postizanje dokazivih ušteda na troškovima energije. Program nadzire Ministarstvo gospodarstva, a provodi APN dok sredstva za sufinanciranje osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). PPD ESCO ulaže sredstva i preuzima tehnički, gospodarski i ekonomski rizik posla, dok FZOEU po završetku radova, energetskom certificiranju objekta i potvrđenom ostvarenju ušteda sufinancira 40 % opravdanih troškova. Sljedećih 14 godina naručitelj energetske usluge plaća pružatelja energetske usluge iz ostvarenih ušteda.

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@enna.hr