Press

povratak

PPD ESCO obnavlja zagrebačku ‘Zaraznu’ bolnicu

Zagreb, 7. srpnja 2016. - PPD ESCO dobio je ugovor za energetsku obnovu zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u vrijednosti 41,3 milijuna kuna. Kako je rečeno prilikom današnjeg potpisivanja ugovora u Zagrebu, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 40 posto iznosa, a ostatak će riješiti investitor kroz ESCO model prema kojem će bolnica investiciju financirati iz ostvarenih energetskih ušteda.
 
Izmjerena potrošnja u bolnici iznosi 8 milijuna kWh/godišnje odnosno 3,5 milijuna kuna, a energetskom obnovom uštedjet će se 47 posto. Očekuje se da će izrada projektne dokumentacije potrajati 3 do 4 mjeseca, a nakon toga kreću i građevinski radovi. Ministar zdravlja Dario Nakić istaknuo je da u kliniku 20-tak godina nije bilo značajnijeg ulaganja te da je cilj da se ovim projektom poboljšaju uvjeti rada liječničkog osoblja, ali i kvaliteta usluge i smještaja samih pacijenata.
 
Ministar graditeljstva Lovro Kuščević kaže da je energetska obnova jedna od najvažnijih aktivnosti koja se trenutno provodi u Ministarstvu graditeljstva. Izrazio je zadovoljstvo što je ministar Nakić prepoznao te projekte i što se klinika “Fran Mihaljević” javila na natječaj za energetsku obnovu. U Hrvatskoj je po ESCO modelu ugovoreno, ili se ugovara, 20 projekata s 90-ak zgrada ukupne vrijednosti radova od 800 milijuna kuna.

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@ppd.hr