Press

povratak

PPD transport predao prvi vlak u BiH

Zagreb, 11. siječnja 2017.  -  PPD Transport, prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik, u noći s ponedjeljka na utorak, predao je svoj prvi vlak u Bosnu i Hercegovinu. To je prvi put da jedan privatni prijevoznik strane zemlje predaje vlak u Bosnu i Hercegovinu.
 
Vlak PPD Transporta prevozio je ugljen iz Ostrave u Republici Češkoj za tvornicu GIKIL u Lukavcu u Bosni i Hercegovini. Nakon dugih pregovora i dokazivanja primijenjenih sigurnosnih normi sukladno EU standardima, PPD Transport je prije dva mjeseca potpisao ugovore o suradnji s obje željezničke Uprave na području Bosne i Hercegovine – Željeznicom Republike Srpske i Željeznicom Federacije Bosne i Hercegovine, čime je omogućen jučerašnji povijesni trenutak za obje zemlje i sve tri kompanije.
 
Prije nešto više od dvije godine PPD Transport postao je prva privatna hrvatska tvrtka koja je započela prometovati na otvorenom tržištu teretnoga željezničkog prometa nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Predajom prvog privatnog teretnog vlaka u Bosnu i Hercegovinu, PPD Transport započeo je novu eru razvoja željezničkog prijevoza Hrvatske prema našim susjedima.
 
Iznimno zadovoljni početkom suradnje sa susjedima i neočekivano velikim rastom volumena prijevoza, u PPD Transportu uskoro planiraju nabavku dodatnih Siemens Vectron električnih lokomotiva, najsuvremenijih i najsnažnijih lokomotiva na europskim prugama, a zatim i zapošljavanje novih ljudi u Republici Hrvatskoj.
 
PPD Transport je članica Energia Naturalis (ENNA) Grupe čije tvrtke se bave distribucijom i opskrbom prirodnim plinom, trgovinom naftnim derivatima, investicijskom projektima, transportom te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@enna.hr