Novosti

povratak

PPD Transport predao prvi vlak u Bosnu i Hercegovinu

Veliki uspjeh PPD-a u željezničkom cargo prijevozu – počela suradnja sa željeznicama BiH!

Zagreb, 11. siječnja 2017. - PPD Transport, prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik, u noći s ponedjeljka na utorak, predao je svoj prvi vlak u Bosnu i Hercegovinu. To je prvi put da jedan privatni prijevoznik strane zemlje predaje vlak u Bosnu i Hercegovinu.

Vlak PPD Transporta prevozio je ugljen iz Ostrave u Republici Češkoj za tvornicu GIKIL u Lukavcu u Bosni i Hercegovini. Nakon dugih pregovora i dokazivanja primijenjenih sigurnosnih normi sukladno EU standardima, PPD Transport je prije dva mjeseca potpisao ugovore o suradnji s obje željezničke Uprave na području Bosne i Hercegovine – Željeznicom Republike Srpske i Željeznicom Federacije Bosne i Hercegovine, čime je omogućen jučerašnji povijesni trenutak za obje zemlje i sve tri kompanije.

Prije nešto više od dvije godine PPD Transport postao je prva privatna hrvatska tvrtka koja je započela prometovati na otvorenom tržištu teretnoga željezničkog prometa nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Predajom prvog privatnog teretnog vlaka u Bosnu i Hercegovinu, PPD Transport započeo je novu eru razvoja željezničkog prijevoza Hrvatske prema našim susjedima.

Iznimno zadovoljni početkom suradnje sa susjedima i neočekivano velikim rastom volumena prijevoza, u PPD Transportu uskoro planiraju nabavku dodatnih Siemens Vectron električnih lokomotiva, najsuvremenijih i najsnažnijih lokomotiva na europskim prugama, a zatim i zapošljavanje novih ljudi u Republici Hrvatskoj.

PPD Transport je članica Energia Naturalis (ENNA) Grupe čije tvrtke se bave distribucijom i opskrbom prirodnim plinom, trgovinom naftnim derivatima, investicijskom projektima, transportom te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.