Novosti

povratak

Prvo plinarsko društvo hrvatskim bolnicama doniralo 2 900 000 kn

Vjerujemo da će donacije biti upotrijebljene kako bi se na najbolji način pomoglo oboljelima od koronavirusa, a medicinskom osoblju olakšao svakodnevni rad

Vukovar, 27. travnja 2020. – Prvo plinarsko društvo  doniralo je 2 900 000 kn, osam hrvatskih bolnica, koje će poslužiti za nabavku nužne medicinske opreme.
Pomažući bolnicama, ENNA&PPD grupa nastoji olakšati tešku situaciju u kojoj su se našli oboljeli, ali i zdravstveni djelatnici. Kao što to čini u poslu, ENNA&PPD grupa i zajednici u kojoj djeluje nastoji biti stabilan i pouzdan partner, koji doprinosi poboljšanju kvalitete života.
KBC-u Osijek donirano je 800 000 kn, KBC-u Sestre milosrdnice i OŽB Našice po 500 000 kn, OŽB Vukovar 400 000 kn, OB Zadar, Varaždin i Dubrovnik po 200 000 kn te hitnoj pomoći u Umagu 100 000 kn.
Vjerujemo da će donacije biti upotrijebljene kako bi se na najbolji način pomoglo oboljelima od koronavirusa, a medicinskom osoblju olakšao svakodnevni rad.
Potkraj ožujka, tvrtka PPD je KBC-u Zagreb donirala sedam respiratora s namjerom da ih hrvatskim bolnicama donira ukupno pedeset. Budući da nije došlo po značajnijeg povećanja potreba za respiratorima, uprava društva odlučila je bolnicama donirati sredstva predviđena za njihovu nabavku ili drugu medicinsku opremu, u skladu s iskazanim potrebama bolnica.
Početkom travnja, Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH, PPD je donirao 20 vozila namijenjenih za provođenje protuepidemijskih mjera.
Ideju humanijeg društva ostvarujemo i kroz aktivnosti Zaklade Novo sutra, dok u našim tvrtkama osobitu pažnju pridajemo timskom radu koji u krizama kao što je ova dobiva na važnosti.
U ENNA grupi vjerujemo kako zajedničkim snagama možemo doprinijeti bržem okončanju ove krize, što nam je svima prioritet.