Press

povratak

SUDJELUJTE U GLASANJU O IMENIMA DIZALICA NA RIJEKA GATEWAY TERMINALU! BIT ĆE NAZVANE PO IZVANREDNIM ŽENAMA IZ RIJEKE

Zagreb, 3. srpnja 2024. - Rijeka Gateway terminal uskoro će biti bogatiji za četiri impozantne dizalice koje će moći prenositi teret s najvećih brodova, ali i biti dio vizure grada Rijeke.
 
S ciljem da postanu novi simboli inspiracije i ponosa, Rijeka Gateway je odlučila da će dizalice nazvati po izvanrednim ženama iz Rijeke i Primorja koje su svojim djelovanjem ostavile neizbrisiv trag, a do sada još nisu dobile zasluženo priznanje kroz ime neke od ulica ili trgova. Odabrali su devet žena iz riječke povijesti te preko svoje Facebook stranice pozvali na glasovanje.
 
Nove dizalice bit će nazvane po imenima žena koje dobiju najviše “lajkova”, dok će prostor terminala trajno biti obilježen kao “Trg snažnih žena Grada Rijeke” – mjesto koje je neodvojiv dio urbanog središta Rijeke i koje slavi vrijednosti toga grada.
 
Glasovanje traje do 14. srpnja 2024., a sve informacije možete pronaći na Facebook stranici Rijeka Gateway terminala.
 
 
 
Rijeka Gateway je projekt kontejnerskog terminala koji ENNA LOGIC razvija u suradnji s nizozemskim partnerom APM Terminals (članica danske Maersk grupe). Riječ je o najvećoj investiciji u povijesti riječke luke. Izgradnja terminala je u tijeku, a s radom bi trebao započeti 2025. godine.

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@enna.hr