Novosti

povratak

U Vukovaru nova faza testiranja za projekt daljinskog očitanja plinomjera

U Vukovaru nova faza testiranja za projekt daljinskog očitanja plinomjera

Vukovar, 12. listopada 2016. - Dogradnjom 7 plinomjera odnosno montažom opreme za daljinska očitanja, jučer je u Vukovaru započela  nova faza testiranja daljinskog očitanja plinomjera.

Radi se o projektu PPD Distribucije u sklopu kojega su u plinomjere ugrađeni uređaji koji automatski šalju podatke o potrošnji u PPD. Podaci o satnoj potrošnji šalju se svakoga dana u 6 sati ujutro za prethodni dan.

Prvih sedam plinomjera nalazi se u gradu Vukovaru u jednoj stambenoj zgradi te u Memorijalnom centru Domovinskog rata.

Cilj projekta je u vrlo kratkom roku dobiti podatke o satnoj potrošnji izravno u PPD. Ideja je na ovaj način u konačnici pokriti cijelu distribuciju – i kućanstva i poslovne korisnike.

Iz dobivenih podataka bit će moguće utvrditi kako i koliko brzo potrošači reagiraju na promjene vremenskih prilika. Također, omogućit će se znatno brža naplata jer će se značajno pojednostaviti proces točnog evidentiranja očitanja. Svi podaci o potrošnji za cijeli prethodni mjesec bit će poznati već prvog dana novoga mjeseca u 6 sati ujutro.

Uz mnoge druge prednosti, sustav će omogućiti i isključivanje neplatiše bez potrebe za ulaskom u njegove prostore.

Realizacijom ovoga projekta omogućit će se i usklađivanje izlaza količina plina iz našeg distribucijskog sustava s količinama koje Plinacro očitava na ulazu, u znatno kraćem roku.