Press

povratak

USLIJED SMANJENJA OPSEGA OSLOVANJA ENNA TRANSPORT SMANJUJE BROJ RADNIKA U PLOČAMA

Ploče, 22. listopada 2020. – Značajno smanjenje opsega poslovanja u Poslovnoj jedinici Ploče hrvatskog željezničkog cargo prijevoznika ENNA Transport uzrokovalo je potrebu za smanjenjem broja radnika, tj. Optimiziranjem radnih procesa.
Broj radnika u PJ Ploče smanjit će se za 20 od kojih je 8 radnika ponuđen premještaj u regiju sjever u kojoj postoji potreba za povećanjem broja radnika. Redovne djelatnosti društva u Pločama nastavit će obavljati 32-oje radnika. Racionalizacija troškova provodi se s ciljem stabilizacije poslovanja.
Poslodavac se, vodeći računa o radnicima i kako bi umanjio negativne posljedice promjena, odlučio za isplatu otpremnima po modelu koji je za radnike značajno povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom o radu, a poslodavac će svima isplatiti i Božićnice te dar za djecu.
U razdoblju do 31. 12. 2020. godine provest će se reorganizacija tijekom koje će doći do spajanja poslova komplementarnih radnih mjesta, edukacije i osposobljavanja radnika za obavljanje više vrsta poslova.
ENNA Transport je prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik koji zapošljava više od 100 radnika. S 3,5 milijuna tona prevezene robe i 30% tržišnog udjela u Hrvatskoj, tvrtka vrši i organizira prijevoze diljem Europe. Tvrtka je u sastavu Energia naturalis (ENNA) grupe od 2015. godine.
 

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@enna.hr