Press

povratak

Zaklada Novo sutra objavila natječaj za dodjelu 20 studentskih stipendija za 2017./2018. godinu

Zagreb, subota 10. svibnja 2017. – Zaklada Novo sutra objavila je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2017/2018. godinu.  Stipendije su usmjerene na poticanje visokog obrazovanja iz STEM područja, a osim studenata prirodnih i tehničkih fakulteta na natječaj se mogu prijaviti studenti ekonomije i prava.

Obrazovanje u području STEM-a osnova je svakog gospodarstva u svijetu. U posljednje vrijeme imamo cijeli niz revolucija koje počivaju na robotici, tehnologiji.... Ako se tome ne prilagodimo, Hrvatska će strahovito nazadovati, imat ćemo još veći egzodus mladih generacija. Jedini način na koji to možemo spriječiti jest da jačamo STEM područja. Zbog toga je povećanje broja stipendija u ovome području od iznimne važnosti, kaže dr. sc Tome Antičić ravnatelj Instituta Ruđer Bošković koji je ujedno i član Uprave Zaklade Novo sutra.

S obzirom na rastući trend iseljavanja iz Slavonije, stipendije su namijenjene studentima s prebivalištem u jednoj od pet slavonskih županija: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj ili Virovitičko-podravskoj. Dodatni bodovi ići će onima koji ne studiraju u Slavoniji budući da se pretpostavlja kako oni imaju veće životne troškove.

  Fokusirali smo se na pet slavonskih županija kako bismo našim studentima olakšali studentski život u kojem god dijelu Hrvatske studirali. Cijenit ćemo izvrsnost, zbog čega stipendije dodjeljujemo studentima druge godine preddiplomskog studija, promatrajući njihov uspjeh iz prve godine. Cilj Zaklade novo sutra je motivirati studente da nastave školovanje na višoj razini i ostanu u Hrvatskoj, objasnio je Davor Relatić iz vukovarske Zaklade Novo sutra. Završe li stipendisti studijsku godinu s prosjekom iznad 4.0, zaklada će ih nastaviti stipendirati, a po završetku obrazovanja ovisno o potrebama za kadrom mogli bi konkurirati za radno mjesto u tvrtkama ENNA-e.

Ovim natječajem Zaklada će dodijeliti 20 stipendija u iznosu od 1.500,00 kn na mjesec koje će se isplaćivati u 10 jednakih obroka tijekom godine.

 

Natječaj je objavljen na stranici novosutra.hr a prijave se vrše online. 

Kontakt za novinare

T: +385 1 5520 452
F: +385 1 5533 944
E–mail: press@enna.hr

Voditeljica Korporativnih komunikacija:
Dorotea Lazanin Jelenc
E-mail: dorotea.lazanin@enna.hr